Vår vision - Care Through Technology

Alcosystems är ett svenskt medtechbolag som grundades 2005 och är specialiserat inom e-hälsa och alkomätningslösningar. Vår vision är att jobba för en säkrare och mer balanserad alkoholkonsumtion i samhället genom tekniska lösningar.

Att få fram alkoholrelaterade sjukdomar i ljuset i ett tidigt skede är en viktig förebyggande åtgärd. Med våra lösningar ger vi verksamheter, företag och privatpersoner möjligheten att fatta sina egna beslut baserade på data och fakta när det kommer till alkoholkonsumtion. Denna vision återspeglas i våra produkter samt hur vi jobbar med CSR, ett område där vi eftersträvar att utbilda allmänheten i hur man får bättre medvetenhet om sin alkoholkonsumtion.

 

Vår filosofi

Vi tror på en säker och ansvarsfull alkoholkonsumtion samt en hälsosam livsstil i stället för reglering. Vi strävar ständigt efter att ge våra kunder en användarerfarenhet av högsta kvalitet, oavsett om du är ansvarig för ett behandlingshem eller bara vill ha en faktabaserad koll på din alkoholkonsumtion en lördagskväll med vänner.

Genom vårt arbete har vi utvecklat nära relationer till verksamheter med expertis inom alkoholrelaterade frågor som t.ex. behandlingshem, kommuner och offentlig omsorg. Den unika kunskapen och erfarenheten hos dessa institutioner är avgörande när det kommer till att utveckla nya lösningar för att behandla alkoholrelaterade sjukdomar och gör skillnad för e-hälso- och alkomätningsbranschen. 

Vår slogan är “Care through technology”. När fördelarna med teknik tillämpas ur ett humanistiskt perspektiv gör resultaten en verklig skillnad för att höja kvaliteten i människors vardag.

Stefan Demirian

Serieentreprenör

 

Miguel Arias

CTO. Innovatör och entreprenör, uppfinnare till iBacs patentfamilj och flerfaldigt prisad entreprenör

 

Sebastian Karlsson

COO. Har tidigare hållit ledande befattningar inom affärsutveckling på PWC och Canon

 

 

Omid Ekhlasi

CCO. Kommunikationsansvarig på Serendipity Group

 

Kamjar Hajabdolahi

Senior rådgivare. Serieentreprenör, partner och M&A-chef på Serendipity Group

Stefan Borg

Ordförande för Svenska Riskförbundet mot Alkohol och Narkotikamissbruk. Tidigare verksamhetschef för Beroendecentrum Stockholm