Vår vision - Care Through Technology

Alcosystems är ett svenskt medicintekniskt företag som grundades 2005 och specialiserat sig på lösningar för e-hälsa och alkoholövervakning. Vår vision är att arbeta för en säkrare och mer kontrollerad alkoholkonsumtion i samhället genom teknik.

Att ta upp alkoholrelaterade sjukdomar i ett tidigt skede är en viktig förebyggande åtgärd. Genom våra lösningar gör vi det möjligt för organisationer, företag och privatpersoner att fatta sina egna beslut om alkoholkonsumtion baserat på data och fakta. Denna vision illustreras både i våra produkter och hur vi arbetar med CSR och strävar efter att utbilda människor om hur man får bättre medvetenhet om alkoholkonsumtion.

 

Vår filosofi

Vi tror på säker och ansvarsfull alkoholkonsumtion och en hälsosam livsstil i motsats till reglering. Genom vårt arbete har vi en skyldighet att sträva efter excellens och erbjuda högkvalitativ användarupplevelse för våra kunder, oavsett om du är ansvarig för ett återställningscenter eller bara vill ha faktabaserad tillsyn över din alkoholkonsumtionsnivå på en lördagskväll med vänner .

Genom vårt arbete har Alcosystems utvecklat nära relationer med expertorganisationer som arbetar med alkoholrelaterade frågor som rehabiliteringscentra, kommuner och statliga socialtjänster. Dessa institutioners unika kunskap och erfarenhet är avgörande för att utveckla nya lösningar för behandling av alkoholrelaterade sjukdomar, vilket gör en verklig skillnad inom industrin för e-hälsa och alkohol.

Vår slogan är "Care through technology". När fördelarna med teknik tillämpas genom ett mänskligt centrerat tänkesätt bidrar resultaten till att göra en verklig skillnad för att öka kvaliteten på människors vardag.

Våra produkter är IBac Pro, en smart andningsapparat som hjälper våra konsumenter med en faktisk istället för antagen översikt över deras alkoholkonsumtion

Hur det fungerar

Stefan Demirian

Seriell entreprenör

 

Miguel Arias

CTO. Innovatör och entreprenör, uppfinnare av iBac patentfamilj och mångfaldigt hyllade företagare.

Tom flik. Redigera sidan för att lägga till innehåll här.
Stefan Borg

Ordförande i Sveriges Landsförening mot alkohol- och narkotikamissbruk. Tidigare verksamhetschef vid missbrukare i Stockholm.