Säker körning

FleetPLAN är valet för verksamheter med fordonslottor som t.ex. bilar, lastbilar, tåg, flygplan och även cyklar - hjälp föraren hantera sitt jobb med insikt.

Med en smart och pålitlig alkomätningsfunktion används FleetPLAN ab bilflottor, åkerier, järnvägsföretag och flygbolag för att se till att förare, passagerare, lastgods och allmänheten är säkra och trygga.

Säkerhet på vägen, på skenorna eller i luften

Ett komplett utbud av övervakningsfunktioner som gör att dina förare får de optimala förhållandena för att utföra sitt jobb på ett nyktert och säkert sätt.

plattform-ikon

pass

 • Endast schemalagd testning
 • Singel- och gruppvariant
 • 20 eller 40 tester per månad/individ
 • Tre administratörer
 • Fördelning av roller

Branscher

Varje yrke som involverar bilkörning medför potentiella säkerhetsproblem för både föraren och allmänheten. Alcosystems FleetPLAN tillåter administratören att enkelt schemalägga individuella tester för förare innan de börjar sin arbetsdag.

Medan moderna tåg är mer eller mindre automatiserade kräver de fortfarande en förare som håller reda på systemet. I en roll som inkluderar ansvaret för passagerar- och pendlingssäkerhet gör FleetPLAN att huvudkontoret kan övervaka nykterheten hos sina förare.

Som huvudaktör i förmodligen den mest säkerhetskänsliga fordonsindustrin är en nykter pilot något vi tar för givet. FleetPLAN tillåter administratören att veta om piloten var nykter under flygningen även om testet sker i luften - detta är möjligt eftersom resultatet sparas på enheten och loggas in i systemet när det är online igen.

Att köra ett stort fordon under långa timmar gör lastbilar till ett mycket farligt yrke. Med FleetPLAN kan administratören schemalägga tester som matchar körschemat för att övervaka nykterhetsnivåer före långa körningar.

Funktioner

Alternativ för självhjälp (enstaka användare)

Den person som ansvarar för fordonets drift får en iBac Pro-enhet för fjärrtestning. Administratören kan välja att schemalägga tester enligt körplanen så att testet utförs före, under eller efter körning av fordonet.

Testtid och resultat sparas i iBac Pro-enheten även om förarens / operatörens / pilotens smartphone är offline (till exempel om piloten är planerad att ta ett test mitt i flygningen) och sparas i back-end-systemet när telefonen är tillbaka online så att administratören kan ta del av resultaten.

Gruppanvändaralternativ

Gruppanvändaralternativet är för test på plats. En iBac Pro Group är ansluten till en dator eller surfplatta i förarens / operatörens / pilotens huvudkontor, vilket gör detta till "teststationen". För schemalagda tester måste de vara närvarande på teststationen för att utföra testet.

Anslut en stationär enhet (PC, surfplatta) till en iBac Pro-enhet. När testning ska ske (t.ex. när föraren dyker upp på morgonen för arbete,) användaren måste vara på den här stationära enheten för att utföra ett test.

Roll

Administratörerna skapar och hanterar användarprofiler. Två separata administratörsnivåer (Superadministratör, administratör) möjliggör intakt integritet och kontroll av känsliga data. Nivåerna kan justeras efter organisationens behov. All test- och profildata i back-end-systemet sparas och loggas i molnet. Superadministratören är de enda som har full tillgång till all data.

 

Tillgång

Administratörer skapar och hanterar användarprofiler. De kan också skapa individuella program för varje användare för att följa deras framsteg. I backend-konfigurationerna kan administratören:

 • Bekräfta användarens identifiering genom färgkodat ID-foto
 • Följ testproceduren i realtid
 • Kommunicera med användaren via textchatt
 • Få testresultat och relevanta data i realtid
 • Få sammanställt data om en användares profil, testhistorik och utveckling över tid
 • Ta anteckningar om användarens tankesätt i samband med testproceduren för framtida referens (för att ge bättre förebyggande åtgärder)
Kalibrering

Alcosystems Pro-enheter behöver enstaka kalibrering för att säkerställa optimal prestanda (efter 500 tester eller 1 år efter köp, beroende på vad som kommer först.) Använd vår kalibreringssupporttjänst för att skicka enheterna till Alcosystems för att få dem kalibrerade. Tjänsten tar ungefär sju dagar efter att vi mottagit dina enheter. Servicestöd är valfritt i FleetPLAN-paketet.

alcosystems-1-2-3-768x154

Hur man använder FleetPLAN i 5 steg

 1. Användaren får signal för att testa på sin smartphone-applikation
 2. Användaren öppnar iBac Pro-applikationen på sin smartphone och ansluter via Bluetooth till iBac Pro-enheten. Om man använder grupplösningen får användaren samtalet att testa på sin smartphone via SMS och måste gå till teststationen.
 3. Användaren följer instruktionerna i smartphone-applikationen (eller stationär enhetstillämpning om ett gruppalternativtest) och utför test (verifiering av foto-ID tas i applikationen före testet för att säkerställa att rätt användare tar testet)
 4. Beroende på de konfigurationer som beslutats av administratören får användaren:
  a) resten resulterar direkt i applikationen (alkoholhalten i blodet) eller
  b) ett meddelande som säger att testet har slutförts
 5. Administratören får bekräftelse på att foto-ID var korrekt och testresultatet. Endast behöriga administratörer har tillgång till denna information

 

Vänligen notera:

Ett korrekt test kan inte utföras direkt efter konsumtion av alkohol. Om användaren har konsumerat alkohol före ett test måste han / hon skölja munnen med vatten och vänta minst 20 minuter innan testet utförs, annars blir resultatet falskt.

Kontakta oss

Kontakta oss för frågor om våra lösningar, produkter eller hur vi kan hjälpa dig att göra skillnad för dina patienter eller anställda.

 

För specifika förfrågningar, kontakta nedan:

Generella frågor contact@alcosystems.se

Stöd service - support@alcosystems.com

Försäljning - sales@alcosystems.com