dataöverföring200x200
Back-end-system

Huvudsystemet genom vilket all testning och användardata, samt testprocedurer, behandlas och konfigureras av en eller flera administratörer.

datum
iBac Pro-applikation

För smartphones (enstaka alternativ eller motsvarande beroende på plan) eller stationär dator / surfplatta (gruppalternativ.)

ibac-200x200
iBac Pro-enhet

Bärbar smart andningsapparat

hårdvara

iBac Pro

Bärbar andningsapparat för fjärransluten individuell användning. iBac Pro är en av de minsta andningsapparaterna på marknaden tack vare sin unika bränslecellsteknik som möjliggör extremt exakta testresultat. Genom att arbeta via Bluetooth kan användaren ansluta enheten till sin smartphone för ett test utan internetåtkomst - testresultatet sparas i iBac Pro-applikationen för uppladdning till back-end-systemet när telefonen är online igen.

Enheten är utvecklad med en användarcentrerad, miljövänlig och långvarig användning i åtanke, byggd för att fungera med nuvarande och framtida generationer av smartphones.

 

iBac Pro Group

iBac Pro Group är för grupptestning. Den består av en iBac Pro-enhet ansluten till en stationär enhet (dator eller surfplatta), vilket gör den till teststationen på ett kontor eller återställningshem för gruppanvändning.

mål-200x200

Noggrann

Samma nivå av noggrannhet som brottsbekämpande enheter

mål-200x200

trådlös

Anslut via Bluetooth, skicka testdata till smarttelefonen

mål-200x200

Säkerhet

Färgkodande fotofunktion för att verifiera att den avsedda användaren tar testet

Alternativ för en användare

Alternativet för enstaka användare ansluter back-end-systemet till enskilda iBac Pro-enheter som bärs av användarna. Administratören skickar en signal till användaren via smartphone-applikationen när ett test ska utföras (test kan planeras eller slumpmässigt utföras beroende på Plan).

Enbart iBac Pro-enhet

 • Individuella tester via iBac Pro-enheten
 • Administratören skickar signal till användarens smartphone via iBac Pro-applikationen
 • Administratören bekräftar identifiering genom färgkodat ID-foto

Gruppanvändaralternativ

Gruppanvändaralternativet ansluter back-end-systemet till en stationär dator eller surfplatta som är ansluten till en iBac Pro-enhet och fungerar som ”teststation”. Administratören skapar användarprofiler och skickar ett SMS till användarens telefon när ett test ska göras (test kan planeras eller slumpmässigt utföras beroende på Plan). Användaren måste vara närvarande vid teststationen för att utföra testet.

Grupp stationär iBac PRO teststation

 • Administratören ställer in testscheman och SMS-anrop till test
 • Delad stationär iBac PRO-teststation
 • Valfri användaranonymitet

 

Patent

Alcosystems Solution är skyddad av patent i EU, USA, Japan, Kina, Indien och Sydkorea. Alcosystems har flera patentfamiljer över hela världen, vilket gör det möjligt för företaget att utnyttja sin egen teknik för att erbjuda de bästa och mest exakta lösningarna för e-hälsa, vård och övervakning på marknaden.

Att skydda Alcosystems Solution Primal Technology är vårt huvudpatent som gör det möjligt att visa kroppens alkoholmetabolismprocess trådlöst.

Alcosystems kärnverksamhet bygger på ett starkt och multifunktionellt FoU-team med fokus på att ta branschen till nästa nivå genom en symbios av digitalitet, hållbarhet och flexibilitet.

Identifiering och auktorisering av administratörer och användare
 • Administratörer loggar in i backend-systemet med sitt användarnamn och lösenord.
 • Användare loggar in via en guide som visas för första gången i iBac Pro-mobilapplikationen. I detta skede uppmanas användaren att fylla i sin företagsnyckelidentifiering och sitt mobilnummer.
 • Tvåstegsidentifiering är möjlig om administratören kräver det

 

Uppgifter i form av åtkomst, lägga till / ta bort användare, inloggning, rapporter eller radering av data
 • Tre huvudanvändare - “Superadministratör”, “Administratör” och “Användare”. Dessa åtkomstnivåer är justerbara för att passa din operatör såväl som säkerhetsbehov.
 • Du bestämmer vilken roll / person som ska ha tillstånd att lägga till / ta bort användare. Du kan också logga informationen om användare eller annan intern info.
 • Varje data i backend-systemet är också tillgänglig som strukturerade rapporter, en tjänst som flera klienter använder idag.
 • Alla delar av känslig information kan raderas av en administratör. När vi avslutar ett samarbete med Alcosystems kan vi radera kontot och alla relaterade data.
Datakonfidentialitet vid andningstest

Varje gång testet utförs skickas data från mobilapplikationen till vår molnlösning. Överföringen av data sker via ett krypterat HTTPS-protokoll för högsta möjliga säkerhet. Servern skickar också ett SMS som fungerar som ett meddelande om testet godkändes eller inte, utan ytterligare information.

Serverplats

Våra servrar finns inom EU: s gränser, främst på Irland (detta kan anpassas till kundernas behov).

Alcosystems datalagring

Data lagras främst på Alcosystems molnservrar och är helt isolerade från allmänhetens åtkomst. Mindre data som vilken användare som är inloggad, telefonnummer och antalet tester kvar innan kalibrering kan sparas på användarna iBac eller smartphone.

 

Känslig datalagring i iBac Pro-smarttelefonapplikationen

Känsliga data är endast tillgängliga för utvalda administratörer av användarkontot.

 

Integritet

Att testa en anställd för alkoholanvändning är en känslig fråga. Användarens integritet är alltid av största vikt för Alcosystems. På grund av detta är Alcosystems den enda aktören som kan se att den avsedda användaren / rätt identiteten har testats - och därmed bekräfta detta för administratören. Identifiering garanteras genom färgkodningsfoto som matchar den avsedda användarens förutbestämda profil.