Okej, så du har en poledance stång hemma eller går regelbundet till en pole studio, så vilka tillbehör behöver du ha tillgängliga för att kunna utföra din träning på ett roligt, sexigt,  komfortabelt och säkert sätt? Det kommer vi att titta lite närmare på i denna artikel. Vill du direkt se alla de bästa tillbehören kan du besöka poledancestång.se som listat produkter i alla kategorier!   

Poledance är inte bara en träningsform, det är en konst som kombinerar styrka, smidighet och uttryckskraft. För många som utforskar denna konstform är valet av kläder och tillbehör lika viktigt som själva träningen. Från att möjliggöra rörelsefrihet till att ge ett konstnärligt uttryck är kläderna och tillbehören en avgörande del av poledance-upplevelsen.

I denna artikel kommer vi dyka djupare in i världen av poledance-kläder och tillbehör, där stil möter funktionalitet för att stötta och förhöja din poledance-session. Från de grundläggande klädvalen till specialanpassade kläder och viktiga tillbehör, låt oss utforska hur rätt kläder och tillbehör kan göra skillnad när du utforskar stången som din partner i konsten att dansa.

Poledance är inte bara en träningsrutin, det är en konstnärlig uttrycksform där varje rörelse är en penseldrag och varje steg är en dans. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren utövare, finns det något särskilt med att hitta de kläder och tillbehör som inte bara passar din stil utan också förbättrar din prestation och självförtroende på stången.

Låt oss utforska den spännande världen av poledance-kläder och tillbehör för att upptäcka hur rätt val kan göra din poledance-upplevelse ännu mer givande och inspirerande.

Grundläggande klädval för poledance

När du står inför val av kläder för poledance är bekvämlighet och funktionalitet avgörande. Shorts och toppar är ofta grundstommen i poledance-garderoben. Att välja rätt material och passform är viktigt för att möjliggöra rörelsefrihet och komfort under övningar och rutiner på stången.

Materialval och passform

Kläderna är lite mindre och mer framhävande med korta shorts och ofta lite mindre toppar som sitter slimmat för att inte störa när man dansar. De flesta modeller är i material som är väldigt likt leggings, tights och yogabyxor.  

Underkläder för poledance

Det finns inget som är skrivet i sten när det kommer till vilka underkläder man bör använda när man dansar runt stången. Men de flesta föredrar att ha använda stringtrosor och en sport-bh. Stringtrosorna gör att rörelsefriheten blir väldigt bra då det är väldigt lite tyg som inte stör. Sport-bhn håller stadigt pupparna på plats när man dansar så att man helt kan koncentrera sig på det man ska göra. 

Specifika kläder för poledance

Poledance-kläder sträcker sig bortom de vanliga träningskläderna. Speciella pole-outfits, såsom eleganta pole-dresses eller funktionella bodysuits, är utformade för att möta kraven på stången. Deras unika design kombinerar stil med funktionalitet, vilket ger dansaren möjlighet att uttrycka sig samtidigt som de möjliggör smidiga rörelser och frihet.

Pole-outfits och deras fördelar

Pole-outfits kan vid en första anblick se ut att vara designade för att de väldigt sexiga ut då de visar mycket hud, men det är faktiskt funktionellt för just poledance. Anledningen är att när man gör mer avancerade konster på stången så behöver man ha hud direkt mot stången för att få ett bra grepp, speciellt då de flesta tyger lätt glider mot den släta metallen. När det kommer till materialen så är de väldigt mjuka och medgörliga då dansformen är lika mycket gymnastik som det är dans. 

Poledance tillbehör

Kläder är bara en del av pusslet och det finns mer tillbehör som är väldigt smidiga att ha i sin arsenal både för att underlätta, men även för säkerhetens skull. 

Poledance mattor: Poledancemattor är väldigt bra att ha om man har en stång hemma. De gör att man kan göra den del av sin rutin som är på golvet utan att man får ont för att man gör det på ett hårt golv. Men den största fördelen är om man skulle trilla när man gör någon konst i luften hängande runt stången. 

Knäskydd: Knäskydd är ett av de vanligaste tillbehören och de är fördelaktiga av samma anledningar som mattor. Speciellt på golvet när man gör en del av dansrutinen som sker på alla fyra. 

Greppmedel: Om man har ett väldigt starkt grepp så kanske man inte behöver greppmedel, men om man inte dansat så länge eller tränar väldigt långa sessioner så blir greppet utmanat och ett greppmedel gör susen. Det är väldigt smidigt att man kan använda samma greppmedel både när man dansar och när man är på gymmet. 

Slutsats

Som du ser finns det många olika alternativ både när det kommer till poledance kläder och när det kommer till tillbehör. Välj ut det som passar dig bäst och klicka hem det.   

How it works

Stefan Demirian

Serial entrepreneur

 

Miguel Arias

CTO. Innovator and entrepreneur, inventor of iBac patent family & multiply acclaimed entrepreneur.

Sebastian Karlsson

COO. Previously held a leadership position in Business Development at PwC and Canon.

 

Omid Ekhlasi

CCO. Responsible for communications at Serendipity Group.

 

Kamjar Hajabdolahi

Sendior advisor, Serial Entrepreneur, Partner and head of M&A at Serendipity Group.

Stefan Borg

President of the Swedish National Association against alcohol and narcotic addiction. Former director of operations at the Stockholm center of addicts.